Dedić Adnan
Dedić Adnan

Montažer

ADNAN DEDIĆ je rođen u Prijedoru 1976. godine. Od 1995. do 1998. godine radi kao montažer i asistent montaže na RTVBiH. Od 1999. do 2006. bio je zaposlen u F.I.S.T. produkciji kao montažer. Radio je i kao freelance montažer za PrimeTime produkciju, te od 2007. radi u Source produkciji, te je od 2013. zaposlen na Federalnoj televiziji.

Filmografija

2015 - ZVAO JE TVOJ LJUBAVNIK, kratki

2013 - REDIKUL, kratki

2006 - NAFAKA; 22 KILOMETRA, dokumentarni

2002 - DANE, dokumentarniŽ

2001 - CRNO DA CRVENIJE NE MOŽE BITI, igrano-dokumentarni

2000 - BEZDAN, dokumentarni

1999 - RETURN TO…, dokumentarni; VESA DEW - CHILDREN OF KOSOVO, dokumentarni