Bašić Senad
Bašić Senad

Glumac

SENAD BAŠIĆ je rođen 1962. u Trebinju. Diplomirao je glumu na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, gdje danas radi kao profesor glume. Senad Bašić je jedan od najpoznatijih bosanskohercegovačkih glumaca koji u karijeri ima mnoge zapažene pozorištne, TV i filmske uloge za koje je i višestruko nagrađivan još od studentskih dana. Također, za svoj akademski rad nagrađen je nagradom Dr. Razija Lagumdžija. Igrao je glavnu ulogu u jednoj od najznačajnijih recentnih hit serija LUD, ZBUNJEN, NORMALAN u režiji Elmira Jukića.

Filmografija

2015 - VISKI I MLIJEKO - Kratki igrani film - (uloga)

2014 - SABINA K. - Dugometražni igrani film - (uloga)

2013 - ADRIA BLUES - Dugometražni igrani film - (uloga)

2012 - BODY COMPLETE - Dugometražni igrani film - (uloga)

2008 - TURNEJA - Dugometražni igrani film - (uloga)

2007 - TEŠKO JE BITI FIN - Dugometražni igrani film - (uloga), ARMIN - Dugometražni igrani film - (uloga), ESTRELITA - Dugometražni igrani film - (uloga), TEA - Dugometražni igrani film - (uloga)

2006 - NAFAKA - Dugometražni igrani film - (uloga)

2004 - KOD AMIDŽE IDRIZA - Dugometražni igrani film - (uloga)

2003 - GORI VATRA - Dugometražni igrani film - (uloga), LJETO U ZLATNOJ DOLINI - Dugometražni igrani film - (uloga)

1999 - JOURS TRANQUILLES À SARAJEVO - Dugometražni igrani film - (uloga)

1998 - NEOČEKIVANA ŠETNJA / LA PROMENADE INOPINÉE - Dugometražni igrani film - (uloga)

1997 - SAVRŠENI KRUG - Dugometražni igrani film - (uloga)

1986 - POSLJEDNJI SKRETNIČAR UZANOG KOLOSIJEKA - Dugometražni igrani film - (uloga)

Ostali filmovi

2014 - TRI DANA U SARAJEVU, kratki; RIBIZLA, kratki

2012 - SHANGHAI GYPSY

2007 - SEVDAH-BALKAN BLUES, dokumentarni

2006 - WARCHILD

2002 - HEROJI; PREKO GRANICE / OLTRE IL CONFINE

1997 - TERRITORIO COMANCHE; WELCOME TO SARAJEVO

1991 - MOJ BRAT ALEKSA; PRAZNIK U SARAJEVU

1990 - POSLEDNJI VALCER U SARAJEVU

1989 - HAJDE DA SE VOLIMO II

1988 – AZRA

1986 - STRANAC; POSLEDNJI SKRETNIČAR UZANOG KOLOSJEKA

1985 -I TO ĆE PROĆI; SO