Bašić Senad
Bašić Senad

Glumac

SENAD BAŠIĆ je rođen 1962. u Trebinju. Diplomirao je glumu na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, gdje danas radi kao profesor glume. Senad Bašić je jedan od najpoznatijih bosanskohercegovačkih glumaca koji u karijeri ima mnoge zapažene pozorištne, TV i filmske uloge za koje je i višestruko nagrađivan još od studentskih dana. Također, za svoj akademski rad nagrađen je nagradom Dr. Razija Lagumdžija. Igrao je glavnu ulogu u jednoj od najznačajnijih recentnih hit serija LUD, ZBUNJEN, NORMALAN u režiji Elmira Jukića.

Filmografija

2015 - SABINA K

2014 - WHISKI I MLIJEKO, kratki; TRI DANA U SARAJEVU, kratki; RIBIZLA, kratki

2013 - SRETNA NOVA GODINA,kratki

2012 - ADRIA BLUES; BODY COMPLETE; SHANGHAI GYPSY

2008 – TURNEJA

2007 - SEVDAH-BALKAN BLUES, dokumentarni; ARMIN; TEA; ESTRELITA; TEŠKO JE BITI FIN

2006 - WARCHILD; NAFAKA

2004 - KOD AMIDŽE IDRIZA

2003 - GORI VATRA; LJETO U ZLATNOJ DOLINI

2002 - HEROJI; PREKO GRANICE / OLTRE IL CONFINE

1999 – JOURS TRANQUILLES A SARAJEVO

1997 - TERRITORIO COMANCHE; NEOČEKIVANA ŠETNJA, kratki; SAVRŠENI KRUG; WELCOME TO SARAJEVO

1991 - MOJ BRAT ALEKSA; PRAZNIK U SARAJEVU

1990 - POSLEDNJI VALCER U SARAJEVU/BELLE EPOQUE

1989 - HAJDE DA SE VOLIMO II

1988 – AZRA

1986 - STRANAC; POSLEDNJI SKRETNIČAR UZANOG KOLOSJEKA

1985 -I TO ĆE PROĆI; SO

2015 - VISKI I MLIJEKO - Kratki igrani film - (Uloga)

2013 - ADRIA BLUES - Dugometražni igrani film - (Uloga)