Bašić Damir
Bašić Damir

Reditelj

DAMIR BAŠIĆ je rođen 1986. u Sarajevu. Nakon završenog  Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu stekao je zvanje bakaleur inžinjer arhitekture. Radio je kao urednik i voditelj TV i radio emisija. Vlasnik je animacijskog studija „Red Animator“. Od 2008. godine bavi se režijom kratkometražnih filmova, koji su prikazani na brojnim filmskim festivalima.

Filmografija

2016 – INVERZUM, kratki

2013 – SAMO DA POGLEDAM, kratki

2012 – PORODIČNI KABARE, kratki

2008 – DEDA, kratki

2016 - INVERZUM - Kratki igrani film - (Muzika, Producent, Režija, Scenarij)

2014 - FASUNGA - Kratki igrani film - (Montaža)

1948 - Film test animacija - Kratki dokumentarni film - (Animacija)