Alagić Melina
Alagić Melina

Scenaristica

MELINA ALAGIĆ rođena je u Čapljini 1985. godine. Diolomirala je dramaturgiju na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu.  Koordinatorica je BH. Film programa i jedna od urednica BH Film kataloga. Od 2010. do 2013. radila i kao scenaristica Dječjeg i omladinskog programa BHT1. Radila kao kao asistent na predmetu drama na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Trenutno zaposlena u Udruženju filmskih radnika kao koordinatorica projekata. 

Filmografija

2017 - PIVAC, kratki (u produkciji)
2014 - U PLAVO, kratki (asistent režije)
2012 - ORFEJ, kratki (drugi asistent režije)
2009 - AUTOPORTRET 13.3.2009., kratki (scenarij i režija)
2008 - SNIJEG (treći asistent režije)
2007 - BEYOND MERCY (asistentica režije)

1956 - Naslov filma 2 - Animirani dugometražni film - (Uloga)

1954 - Novi film - Animirani kratki film - (Uloga)

1949 - Naslov filma 3 - Kratki igrani film - (Uloga)

1948 - Film test animacija - Kratki dokumentarni film - (Dizajn zvuka, Montaža, Režija, Scenografija)

1942 - test - Animirani dugometražni film - (Direktor fotografije, Producent, Scenarij)